Meteen naar de inhoud

Visie

Stichting Bon Artz zet zich in als cultuurmaker en partner in de regio Hilvarenbeek.

Cultuur is niet altijd het speerpunt in het politieke beleid van de Gemeente Hilvarenbeek. Daarom vinden wij het van belang dat creativiteit ook vanuit de gemeenschap zelf actief gesteund wordt.

Kernpunten

1. Steunen van kleinschalige podiumkunst

Een deel van ‘de cultuur’ en evenementen in de regio Hilvarenbeek leunt op een ouder wordend vrijwilligersbestand. Bovendien zijn bij veel initiatieven vaak dezelfde mensen betrokken. In andere plattelandsgemeenten zien we dit ook. Dit geldt niet zozeer voor de organisatie van hedendaagse elektronische muziek en commerciële feesten – maar wel voor kleinere traditionele podiumkunst. Bijvoorbeeld bij beginners en amateurs die niet veel eigen ondersteuning hebben. Sommige initiatieven komen daardoor niet goed van de grond.

Als een kleine non-profit organisatie, helpen we waar we kunnen. We verzamelen mensen en middelen om kleinschalige initiatieven beter te kunnen ondersteunen.

2. Behouden en presenteren van ‘muzikaal erfgoed’

In het amateur circuit maar ook in de (sociale) media zien we tegenwoordig vaker DJ’s dan kleinschalige live muziek. We vinden dat er inhoudelijk meer aandacht mag zijn voor de traditionele genres, zoals kleinkunst of akoestische muziek. Zolang het enige (cultuurhistorische) waarde heeft, proberen we er ‘iets’ mee te doen. Bijvoorbeeld door het uit te werken in een voorstelling of het vast te leggen met een beeld- en geluidsregistratie.

We richten ons vooral op het behoud en promotie van de meer traditionele vormen van podiumkunst.

3. Kwaliteit, aandacht en kleinschaligheid (K.A.K.)

Kwaliteit, aandacht en kleinschaligheid zijn typische eigenschappen waarmee we onze activiteiten het liefst vorm geven. We houden van podiumkunst op een kleine, goedverzorgde bijeenkomst. Het comfort van gasten is belangrijk voor ons. We staan voor een leuke gage voor artiesten. Ook kleinschalige bijeenkomsten verdienen voldoende aandacht in de opzet.

We investeren in kwaliteit en geven tijd en energie in de voorbereiding, juist ook bij kleinschalige bijeenkomsten.

Extra’s

  • Duurzaamheid: We proberen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Liever hergebruiken dan nieuw kopen.
  • Lokaal: Initiatieven uit de directe omgeving zijn belangrijk voor ons. Op die manier steunen we lokale ondernemers of verenigingen.
Kleinschalige bijeenkomsten hebben onze voorkeur – Hilvarenbeek, 2019