Meteen naar de inhoud

Visie

Hilvarenbeek staat bekend als een cultureel dorp. Er wordt veel georganiseerd, dus er is altijd iets te doen. Een aantal kernzaken zoals een cultureel centrum en meedenken door de gemeente zijn goed geregeld. Maar uiteindelijk draait het toch om de inwoners die gezamenlijk iets opzetten. Initiatieven vanuit de gemeenschap blijven belangrijk.

Stichting Bon Artz zet zich daarom graag in als cultuurmaker en partner in de regio Hilvarenbeek. We doen dit aan de hand van 6 kernpunten:

1. De toekomst van kleinschalige podiumkunst

Wie ‘t kleine niet eert…

Hilvarenbeek is rijk aan (tent)feesten en festivals die veel publiciteit krijgen. Wij willen daarnaast ook kleinschalige podiumkunst een plek geven. Stichting Bon Artz is daarom vooral actief op het gebied van programmering, organisatie, technisch faciliteiten, promotie etc. van de kleinere activiteiten en evenementen.

2. Het promoten van muzikaal erfgoed

Hilvarenbeek: rijk aan cultuur en historie!

Muziek met cultuurhistorische waarde vinden wij belangrijk. We willen dit ‘muzikaal erfgoed’ presenteren en behouden binnen nieuwe projecten en optredens. Bijvoorbeeld met het repertoire van Duo Bon Artz. Wij hebben aandacht voor nationale klassieke grootheden zoals Toon Hermans, Annie M.G. Schmidt en Jules de Corte. Ook kijken we naar ‘oudere’ genres, zoals folk en jazz. Authentieke muziek, vaak gespeeld door bijzondere muzikanten op mooie instrumenten.

3. K.A.K.

Kwaliteit schuilt in aandacht voor ‘t kleinste detail…

Onze activiteiten en bijeenkomsten zetten we op vanuit de kernwaarden: Kwaliteit, Aandacht en Kleinschaligheid. Voldoende tijd in de voorbereiding, aandacht aan publiek en artiesten. Niet te groot maken, bij jezelf blijven. Zo hopen we voor alle aanwezigen een bijzondere ervaring te bieden.

4. Duurzaamheid

Liever hergebruiken, dan nieuw kopen.

We kiezen zoveel mogelijk voor de groenste opties bij de organisatie van onze activiteiten. Zo proberen we de ecologische voetafdruk van Stichting Bon Artz zo klein mogelijk te houden. Onze ‘vintage geluidstechniek’ is een mooi voorbeeld van hergebruik. Wij gebruiken zoveel mogelijk tweedehands of restmaterialen.

5. Anti-eenzaamheid

Iedereen is van harte welkom!

Onze activiteiten zijn in eerste instantie gericht op podiumkunst, maar daarnaast dienen ze ook een sociaal nut. Mensen die onbedoeld alleen staan en eenzaamheid ervaren zijn van harte welkom. Voor hen hopen we een laagdrempelige aanleiding te geven om er weer eens op uit te gaan. We houden onze activiteiten zoveel mogelijk betaalbaar en zonder entree.

6. Lokale samenwerking

De kracht van nabijheid…

Het steunen van initiatieven uit de directe omgeving staat bij ons voorop. Hierom heeft onze programmering vaak een link met de gemeente Hilvarenbeek. Door samen te werken met lokaal talent, ondernemers en verenigingen bouwen we aan de gemeenschap.

Dit en meer is: