Meteen naar de inhoud

Visie

Stichting Bon Artz zet zich in als cultuurmaker en partner in de regio Hilvarenbeek.

Hilvarenbeek staat bekend als een cultureel dorp. Toch is cultuur niet altijd het speerpunt in het politieke beleid van de gemeente. Actieve steun vanuit de gemeenschap zelf blijft noodzakelijk.

Onze belangrijkste punten zijn:

1. Het steunen van kleinschalige podiumkunst

Er zijn grote evenementen en festivals in Hilvarenbeek die veel publiciteit krijgen. Wij willen ook kleinschalige podiumkunst blijven steunen en promoten. Stichting Bon Artz is daarom vooral actief op het gebied van programmering, organisatie, technisch faciliteren, promotie etc. van kleine evenementen.

2. Het promoten van muzikaal erfgoed

Muziek met cultuurhistorische waarde vinden wij belangrijk. We willen dit ‘muzikaal erfgoed’ presenteren en behouden binnen nieuwe projecten en optredens. Bijvoorbeeld met het repertoire van Duo Bon Artz. Wij hebben aandacht voor klassieke grootheden zoals Toon Hermans, Annie M.G. Schmidt en Jules de Corte.

3. K.A.K.

Onze activiteiten en bijeenkomsten zetten we op vanuit de kernwaarden: Kwaliteit, Aandacht en Kleinschaligheid (K.A.K.). Zo hopen we voor alle aanwezigen een mooie ervaring te bieden.

4. Duurzaamheid

We kiezen voor de groenste opties bij de organisatie van onze activiteiten. Zo proberen we de ecologische voetafdruk van Stichting Bon Artz zo klein mogelijk te houden. Onze ‘vintage geluidstechniek’ is een mooi voorbeeld van hergebruik.

5. Anti-eenzaamheid

Onze activiteiten zijn in eerste instantie gericht op podiumkunst, maar daarnaast dienen ze ook een sociaal nut. Mensen die onbedoeld alleen staan en eenzaamheid ervaren zijn van harte welkom. We bieden een laagdrempelige gelegenheid om er eens op uit te gaan en anderen te ontmoeten. Daarom proberen we zoveel mogelijk zonder entreeprijs te werken.

6. Lokale samenwerking

Het steunen van initiatieven uit de directe omgeving staat bij ons voorop. Hierom heeft onze programmering vaak een link met de gemeente Hilvarenbeek. Door samen te werken met lokaal talent, ondernemers en verenigingen bouwen we aan de gemeenschap.

Kleinschalige bijeenkomsten hebben onze voorkeur – Hilvarenbeek, 2019