Ga naar de inhoud

Uitkijkend naar Westpoint Jazz

  Het matinee Bon Artz Buiten ’23 bevat een spannend programma waar we naar uitkijken. We springen over bruggetjes van theater, naar wereldmuziek, naar instrumentale jazz. Zalvende saxofoonsolo’s, brushes op de snaartrom en een groovy piano partij eronder … heerlijk!

  Jazz met een glaasje bubbels

  In een campingstoel voor het podium met een Vinho Verde geniet je van de sprankelende klanken van ‘Westpoint Jazz’. Hoe klinkt dat? Deze groep vernoemde zich naar de Westpoint woontoren in Tilburg. Op hoog niveau en toch toegankelijk – het repertoire gaat van standards naar hedendaagse jazz. In eigen bewerkingen uiten deze muzikanten hun liefde voor de jazz.

  Vrienden van Hilverjazz verzamelt u, ook voor de ervaren jazzliefhebber is dit een waar luistercadeau.

  Westpoint Jazz

  Westpoint Jazz is een jazzcollectief van zeven muzikanten: Joris van de Loo op trompet, Mariëlle Bus op tenor- en sopraansaxofoon, Lucas Schellens op sopraan- en altsaxofoon, Lia van Roemburg op contrabas, Gerard Verhagen op gitaar, Kathelijn van de Loo op piano en Karsten Goyaarts op drums. Voor dit concert zal Karsten vervangen worden door Frans Damen.

  Het collectief is in 2019 opgericht vanuit een gezamenlijke interesse in jazz, de behoefte om zich in dit genre verder te ontwikkelen en daarbij het beste in elkaar naar boven te halen. Wat hen beweegt is het plezier in het samen spelen en het ontdekken van nieuwe mogelijkheden.

  De repetities vinden met enige regelmaat plaats bij Kathelijn thuis in Tilburg met uitzicht op de Westpointtoren, vandaar de naam ‘Westpoint Jazz’.

  Het repertoire van dit collectief varieert van bewerkingen van klassieke jazzstandards tot hedendaagse jazzmuziek. Lucas Schellens draagt regelmatig nieuwe jazzcomposities aan, speciaal geschreven voor Westpoint Jazz.

  Concert info

  Westpoint Jazz speelt in de namiddag op Bon Artz Buiten ’23.

  • Zondag 2 juli 2023
  • ca. 16u30
  • Buitenhof Hilvarenbeek, Esbeekseweg 6
  • gratis toegang (open om half 2)
  • Tip: kom op de fiets en neem een (camping)stoeltje mee!