Ga naar de inhoud

‘Swirskaante’: Hein Augustijn & BraboMundo bij De Roos

  Basgitaar, ukelele en veel percussie tussen kleurige hortensia’s en jungle-achtig groen. Hein Augustijn & BraboMundo bracht zondag een gemoedelijk zwoel Caribisch-Brabantse sfeertje in de binnentuin bij Bierbrouwerij de Roos. Stichting Bon Artz verzorgde de randvoorwaarden van dit optreden.

  Deze muziek bestaat uit een mix van stijlen en laat zich omschrijven als wereldmuziek in het Brabants. Het is moeilijk stil te blijven staan of zitten. Hein, Robert en Roeland brachten hun muziek en eigen teksten overduidelijk met veel plezier en op dansbare wijze. Het geheel deed enerzijds denken aan latin en tegelijk aan Gerard van Maasakkers. Een wonderlijke en zeer geslaagde combinatie.

  Huppelen en bellenblazen

  Het weer dreigde bijna roet in het bier te gooien maar viel uiteindelijk reuze mee, de lucht werd steeds blauwer. Het was gezellig druk op de binnenplaats. Iedereen, jong en oud, amuseerde zich goed. De volwassenen met kijken en luisteren, kletsen en het nuttigen van de lokale speciaalbieren. De jongsten met meehuppelen en bellenblazen.

  ‘Swirskaante’

  Hein Augustijn & BraboMundo wist iedereen te charmeren met de aanstekelijke mix van hun album ‘Swirskaante‘, dat ze helemaal voorspeelden. Een langgerekte toegift met ouder werk volgde. Tevreden huiswaarts kuierend verheugen we ons na afloop alvast op toekomstige muziekverrassingen in Hilvarenbeek, want van dit soort middagen mogen er zeker meer volgen.