Ga naar de inhoud

Over de stichting

Stichting Bon Artz (spreek uit: ‘bonnaarts’) is een persoonlijk initiatief van Judith en Jozef van der Aa uit Hilvarenbeek.

De naam betekent ‘Mooie Kunsten‘ en komt mede voort uit de Willem Bonnaertsstraat, waar de stichting gevestigd is.

Doelen

 1. Promoten en steunen van kleinschalige podiumkunst in de regio Hilvarenbeek.
 2. Inzetten voor behoud van live muzikaal erfgoed.
 3. Het nastreven van fairpractice en wederzijds respect tussen artiest en publiek.

Stijlen

Bon Artz staat vooral voor kunst- en muziekstijlen die je minder vaak ‘live’ tegenkomt, maar voor velen de moeite waard zijn. Typische stijlen die je in wat kleinere setting beleeft. Bijvoorbeeld: muziek uit de streek, traditioneel, Nederlandse kleinkunst, licht-klassiek, jazz, dans, kindertheater of cross-overs van deze genres.

Werkwijze

 • We geven invulling aan onze doelen in twee kleine jaarlijkse evenementen: Bon Artz Binnen en Bon Artz Buiten. Ons budget hiervoor bestaat uit opbrengsten van optredens en commerciële diensten, aangevuld door omzet uit consumpties. Een kundige vrijwilligersgroep helpt ons bij de uitvoering. Zo kunnen we onze evenementen zoveel mogelijk gratis toegankelijk houden.
 • Naast onze eigen evenementen bouwen we aan een netwerk met creatieve mensen, vaardigheden en middelen. We begeven ons tussen opdrachtgevers en -nemers. Zo kunnen we helpen bij projecten van anderen. Denk aan: techniek, projectmanagement, communicatie, booking, facturatie en ticketing.
 • Qua format presenteren we ons het liefst op kleinschalige, goedverzorgde bijeenkomsten. Hierbij hoort een acceptabele vergoeding voor artiesten en technici, en een comfortabele ervaring bij alle aanwezigen.

Resultaat

E.e.a. resulteert ieder jaar in een aantal gezamenlijke evenementen, kruisbestuivingen, pop-up concerten en nieuwe culturele/muzikale projecten. Hiervan leggen we verslag.

>> Lees ook onze VISIE

Zakelijk & huishoudelijk

Gegevens

Stichting Bon Artz
KVK 78075874
RSIN 86125578

Stichting Bon Artz is BTW-plichtig.

Postadres

J vd Aa
Willem Bonnaertsstraat 12
5081JD
Hilvarenbeek
Nederland

Statutaire activiteiten

 • Beoefening van podiumkunst
 • Kunstzinnige vorming van amateurs

Inkomsten

Stichting Bon Artz krijgt inkomsten uit o.a.:

 • consumpties;
 • commerciële activiteiten (Diensten);
 • entreegelden;
 • merchandise;
 • donaties.

Fondsenwerving

We proberen zoveel mogelijk kostendekkend te werken en op eigen benen te staan. We staan wel altijd open voor sponsoring door (lokale) bedrijven of particuliere sympathisanten.

Stichting Bon Artz is (nog) geen ANBI.

Subsidie

De stichting ontving tot nu toe geen subsidies.

Uitgaven

De meeste uitgaven van de stichting bestaan uit:

 • vergoedingen voor ingehuurde artiesten (gages);
 • zaalhuur;
 • reclamekosten.

Overhead wordt voor het grootste deel bekostigd vanuit privé.

Documenten

Het bestuur

Judith van der Aa – Hagenberg

Judith is al jaren onderdeel van de regionale zang- en muziekscene maar heeft haar roots in de theaterwereld. Met haar specialiteiten: zang, drama en dans is zij vaak een beeldbepalende frontvrouw, zo ook binnen deze stichting.

Gedurende het jaar is Judith actief als culturele zzp’er, de Gemeente Hilvarenbeek en draagt bij aan de programmering van festival Fier!

Jozef van der Aa

Jozef is oorspronkelijk een adept van de klassieke en traditionele muziek, met als specialiteit de piano accordeon. Hij maakte de overstap naar lichte muziek en is actief in meerdere muziekgezelschappen. Binnen de stichting is hij voornamelijk bezig met de vertaling van creatief idee naar realisatie.

Door de week is Jozef werkzaam op Tilburg University, is vrijwilliger bij verschillende lokale organisaties en is bestuurslid van Cultureel Centrum Elckerlyc.

Het bestuur is onbezoldigd.