voor podiumkunst en muzikaal erfgoed

Over de stichting

Stichting Bon Artz (spreek uit: ‘bonnaarts’) is een persoonlijk initiatief van Judith en Jozef van der Aa uit Hilvarenbeek.

Doelen

 1. Promotie van kleinschalige podiumkunst.
 2. Behoud van (live) muzikaal erfgoed.
 3. Het nastreven van wederzijds respect tussen artiest en publiek.

Inhoudelijk richten wij ons op kunst- en muziekstijlen die je steeds minder vaak ‘live’ tegenkomt, maar voor velen wel de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld traditionele muziek, of Nederlandse kleinkunst.

Daarnaast presenteren we ons het liefst op goedverzorgde, kleinschalige bijeenkomsten. Daarbij staan we voor een leuke gage voor artiesten en technici, en voor een comfortabele ervaring bij alle aanwezigen.

Concept

De stichting poogt creatieve mensen, vaardigheden en middelen bij elkaar te brengen. Wat daaruit voort komt wordt gepromoot en gedeeld met zoveel mogelijk geïnteresseerden. Dit is onze rol als maker.

Om inkomsten te generen bieden we diensten en merchandise aan. Deze inkomsten gebruiken we ten gunste van de (kleinschalige) podiumkunst. Dit is onze ondersteunende rol.

Praktische werkwijze

We werken toe naar twee live bijeenkomsten per jaar, en doen ca. vier losse projecten door het jaar heen. Hiervoor zoeken we actief naar nieuwe culturele initiatieven en partners in onze eigen regio.

2x “LIVE” bijeenkomst per jaar

 • kleinschalige terugkerende bijeenkomsten
 • winter & zomer
 • met budget
 • met een programma van live podiumkunst

4x losse project per jaar

 • één (muzikaal) project per kwartaal
 • zonder budget, met bestaande middelen
 • in het amateurcircuit
 • multidisciplinair – bijv. combinaties van diverse kunstvormen

Kernactiviteiten

 1. Muzikale intermezzo’s tijdens kleine evenementen + presentatie
 2. Zelfstandige optredens* (muziek, (kinder)theater, thema’s)
 3. Beeld- en geluidprojecten

*Booking

Op aanvraag verzorgt Stichting Bon Artz betaalde optredens (ook van bevriende acts) geschikt voor diverse evenementen. Met of zonder (geluid)techniek. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Naam

Stichting Bon Artz dankt zijn naam mede aan de straat in Hilvarenbeek – Willem Bonnaertsstraat – waar wij wonen en de stichting is gevestigd.

Vrij vertaald: ‘Mooie Kunsten‘.

>> Bekijk onze VISIE voor meer uitleg en onze identiteit

Zakelijk en huishoudelijk

Gegevens

Stichting Bon Artz
K.v.K. 78075874
Willem Bonnaertsstraat 12
Hilvarenbeek
Nederland

Formele activiteiten

90011 – Beoefening van podiumkunst
85522 – Kunstzinnige vorming van amateurs

Stichting Bon Artz is een onderneming voor de Belastingdienst en is BTW-plichtig.

Documenten op aanvraag

 • Huishoudelijk Reglement
 • Beleidsplan incl. beperkte balans

Inkomsten

Stichting Bon Artz genereert inkomsten door diensten (werk in opdracht) en door de verkoop van merchandise.

De stichting kan ook entreegelden heffen op bepaalde activiteiten. Daarnaast komen af en toe giften binnen of worden geschonken goederen ter gelde gemaakt.

Fondsenwerving

De stichting doet momenteel niet aan directe fondsenwerving, maar werkt veel mond-op-mond en via sympathisanten. Tekorten worden aangevuld uit eigen middelen.

Subsidie

De stichting ontving in 2020 geen subsidies.

Uitgaven

De uitgaven van de stichting bestaan vooral uit vergoedingen (gage) voor ingehuurde artiesten en hun directe ondersteuning tijdens voorstellingen. Soms worden kosten voor reclame en promotie gemaakt.

Secundaire taken en overheadkosten worden vrijwillig of als gunst voldaan. De stichting werkt hoofdzakelijk op projectbasis en heeft weinig structurele kosten.

Het bestuur ontvangt geen vergoeding voor de bestuurlijke taak.

Het bestuur

Judith van der Aa – Hagenberg

Voorzitter

Judith is al jaren onderdeel van de regionale zang- en muziekscene maar heeft haar roots in de theaterwereld. Met haar specialiteiten: zang, drama en dans is zij vaak een beeldbepalende frontvrouw, zo ook binnen deze stichting.

Jozef van der Aa

Secretaris / Penningmeester

Jozef is oorspronkelijk een adept van de klassieke en traditionele muziek, met als specialiteit de piano accordeon. Hij maakte de overstap naar lichte muziek en is actief in meerdere muziekgezelschappen. Binnen de stichting is hij voornamelijk bezig met de vertaling van creatief idee naar realisatie.