Meteen naar de inhoud

Over de stichting

Stichting Bon Artz (spreek uit: ‘bonnaarts’) is een persoonlijk initiatief van Judith en Jozef van der Aa uit Hilvarenbeek. De naam betekent vrij vertaald: ‘Mooie Kunsten‘, en komt mede voort uit de ‘Willem Bonnaertsstraat’, waar we gevestigd zijn.

Doelen

 1. Promotie van kleinschalige podiumkunst.
 2. Behoud van (live) muzikaal erfgoed.
 3. Het nastreven van wederzijds respect tussen artiest en publiek.

Concept

De stichting ontplooit commerciële activiteiten, waarvan inkomsten gebruikt worden ten gunste van podiumkunst. Om inkomsten te generen bieden we o.a. diensten en merchandise aan.

Met onze middelen pogen we creatieve mensen, vaardigheden en middelen bij elkaar te brengen om nieuwe initiatieven mogelijk te maken. Bon Artz– projecten, voorstellingen en evenementen worden zo gepromoot en gedeeld met zoveel mogelijk geïnteresseerden.

Traditioneel, bijzonder, authentiek

Inhoudelijk richten we ons op kunst- en muziekstijlen die je steeds minder vaak ‘live’ tegenkomt, maar voor velen wel de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld: muziek uit de streek, van vroeger, traditioneel, bijzonder, authentiek en ook Nederlandse kleinkunst.

Daarnaast presenteren we ons het liefst op goedverzorgde, kleinschalige bijeenkomsten. Daarbij staan we voor een leuke gage voor artiesten en technici, en voor een comfortabele ervaring bij alle aanwezigen.

>> Bekijk ook onze VISIE

Kernactiviteiten

We organiseren twee live bijeenkomsten per jaar, en doen enkele losse projecten door het jaar heen. Hiervoor zoeken we actief naar partners in onze regio.

2x “LIVE” bijeenkomst per jaar

 • kleinschalige terugkerende bijeenkomsten
 • Bon Artz Buiten (zomer) & Bon Artz Binnen (winter)
 • met budget
 • met een programma van live podiumkunst

2x los project per jaar

 • een (muzikaal) project binnen een half jaar
 • zonder budget, met bestaande middelen
 • in het amateurcircuit
 • multidisciplinair – bijv. combinaties van diverse kunstvormen

Booking & Techniek

Stichting Bon Artz kan als tussenpersoon/boeker fungeren voor (betaalde) optredens. Deze zijn geschikt voor diverse evenementen. Bekijk hiervoor de Artiesten pagina.

Daarnaast verzorgen wij licht- en geluidstechniek voor kleinschalige evenementen / bijeenkomsten. Voor (lokale) non-profit organisaties of verenigingen is dit tegen kleine vergoedingen.

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Duo Bon Artz – Hilvarenbeek 2019

Zakelijk en Huishoudelijk

Gegevens

Stichting Bon Artz
KVK 78075874
RSIN 86125578

Stichting Bon Artz is BTW-plichtig.

Contact:
J vd Aa
Willem Bonnaertsstraat 12
5081JD
Hilvarenbeek
Nederland

Formele activiteiten

90011 – Beoefening van podiumkunst
85522 – Kunstzinnige vorming van amateurs

Documenten

Inkomsten

Stichting Bon Artz genereert inkomsten door commerciële activiteiten (diensten) zoals zelfstandige optredens, webhosting en verzorgen geluidstechniek. Bovendien zijn er inkomsten uit verkoop van merchandise en consumpties tijdens activiteiten.

De stichting kan ook entreegeld heffen op bepaalde activiteiten. Daarnaast komen af en toe giften binnen of worden geschonken goederen ter gelde gemaakt.

Fondsenwerving

De stichting doet momenteel niet aan actieve fondsenwerving, maar staat wel open voor sponsoring door bedrijven of particuliere sympathisanten.

Subsidie

De stichting ontving in 2021 geen subsidies.

Uitgaven

De primaire uitgaven van de stichting bestaan uit vergoedingen (gage) voor ingehuurde artiesten en hun directe ondersteuning tijdens voorstellingen. Soms worden kosten voor reclame en promotie gemaakt.

De stichting werkt hoofdzakelijk op projectbasis en heeft bijna geen structurele kosten. Overheadkosten zijn niet meer dan het broodnodige om de (kleine) organisatie in stand te houden.

Statutaire doelstelling

 1. Initiatieven tot en de beoefening van de podiumkunsten en andere culturele activiteiten in de breedste zin des woords te stimuleren, te onderwijzen, te ondersteunen en te presenteren.
 2. De stichting heeft ook tot doel het verrichten van alle verder handelingen, die met het hiervoor genoemde doel in de ruimste zin verband houden of daarvoor bevorderlijk kunnen zijn.
 3. De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het stimuleren, initiëren, organiseren, direct en/of indirect ondersteunen van culturele activiteiten, primair maar niet exclusief met betrekking tot de podiumkunsten, en zoveel mogelijk uitvoerenden en belangstellenden met elkaar in contact te brengen. Bijvoorbeeld door het faciliteren van culturele initiatieven, activiteiten en uitvoerenden op het gebied van publiciteit, netwerken, locaties, fiscaliteiten en financiële middelen.

Het bestuur

Judith van der Aa – Hagenberg

Voorzitter

Judith is al jaren onderdeel van de regionale zang- en muziekscene maar heeft haar roots in de theaterwereld. Met haar specialiteiten: zang, drama en dans is zij vaak een beeldbepalende frontvrouw, zo ook binnen deze stichting.

Jozef van der Aa

Secretaris / Penningmeester

Jozef is oorspronkelijk een adept van de klassieke en traditionele muziek, met als specialiteit de piano accordeon. Hij maakte de overstap naar lichte muziek en is actief in meerdere muziekgezelschappen. Binnen de stichting is hij voornamelijk bezig met de vertaling van creatief idee naar realisatie.

Het bestuur ontvangt geen vergoeding voor de bestuurlijke taak.