Over de stichting

Stichting Bon Artz (spreek uit: ‘bonnaarts’) is een persoonlijk initiatief van Judith en Jozef van der Aa uit Hilvarenbeek.

Doelen

 1. Promotie van kleinschalige podiumkunst.
 2. Behoud van (live) muzikaal erfgoed.
 3. Het nastreven van wederzijds respect tussen artiest en publiek.

Traditioneel, bijzonder, authentiek

Inhoudelijk richten wij ons op kunst- en muziekstijlen die je steeds minder vaak ‘live’ tegenkomt, maar voor velen wel de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld: muziek uit de streek, van vroeger, traditioneel, bijzonder, authentiek en ook Nederlandse kleinkunst.

Daarnaast presenteren we ons het liefst op goedverzorgde, kleinschalige bijeenkomsten. Daarbij staan we voor een leuke gage voor artiesten en technici, en voor een comfortabele ervaring bij alle aanwezigen.

>> Bekijk ook onze VISIE

Concept

De stichting probeert creatieve mensen, vaardigheden en middelen bij elkaar te brengen. Wat daaruit voort komt wordt gepromoot en gedeeld met zoveel mogelijk geïnteresseerden. Dit is onze rol als maker.

Om inkomsten te generen bieden we diensten en merchandise aan. Deze inkomsten gebruiken we ten gunste van de (kleinschalige) podiumkunst. Dit is onze ondersteunende rol.

Kernactiviteiten

We werken toe naar twee live bijeenkomsten per jaar, en doen ca. vier losse projecten door het jaar heen. Hiervoor zoeken we actief naar nieuwe culturele initiatieven en partners in onze eigen regio.

2x “LIVE” bijeenkomst per jaar

 • kleinschalige terugkerende bijeenkomsten
 • Bon Artz Buiten (zomer) & Bon Artz Binnen (winter)
 • met budget
 • met een programma van live podiumkunst

4x los project per jaar

 • één (muzikaal) project per kwartaal
 • zonder budget, met bestaande middelen
 • in het amateurcircuit
 • multidisciplinair – bijv. combinaties van diverse kunstvormen

Booking

Op aanvraag verzorgt Stichting Bon Artz betaalde optredens (ook van bevriende acts) geschikt voor diverse evenementen. Licht- en geluidstechniek in overleg. Bekijk de artiesten pagina of neem contact op voor de mogelijkheden.

Zakelijk en huishoudelijk

Gegevens

Stichting Bon Artz
KVK 78075874
Willem Bonnaertsstraat 12
Hilvarenbeek
Nederland

Formele activiteiten

90011 – Beoefening van podiumkunst
85522 – Kunstzinnige vorming van amateurs

Stichting Bon Artz is een onderneming voor de Belastingdienst en is BTW-plichtig.

Documenten op aanvraag

 • Huishoudelijk Reglement
 • Beleidsplan incl. beperkte balans

Inkomsten

Stichting Bon Artz genereert inkomsten door diensten (werk in opdracht) en door de verkoop van merchandise.

De stichting kan ook entreegelden heffen op bepaalde activiteiten. Daarnaast komen af en toe giften binnen of worden geschonken goederen ter gelde gemaakt.

Fondsenwerving

De stichting doet momenteel niet aan actieve fondsenwerving, maar werkt veel mond-op-mond en via sympathisanten. Tekorten worden aangevuld uit eigen middelen.

Subsidie

De stichting ontving in 2021 geen subsidies.

Uitgaven

De uitgaven van de stichting bestaan vooral uit vergoedingen (gage) voor ingehuurde artiesten en hun directe ondersteuning tijdens voorstellingen. Soms worden kosten voor reclame en promotie gemaakt.

Secundaire taken en overheadkosten worden vrijwillig of als gunst voldaan. De stichting werkt hoofdzakelijk op projectbasis en heeft weinig structurele kosten.

Het bestuur ontvangt geen vergoeding voor de bestuurlijke taak.

Het bestuur

Judith van der Aa – Hagenberg

Voorzitter

Judith is al jaren onderdeel van de regionale zang- en muziekscene maar heeft haar roots in de theaterwereld. Met haar specialiteiten: zang, drama en dans is zij vaak een beeldbepalende frontvrouw, zo ook binnen deze stichting.

Jozef van der Aa

Secretaris / Penningmeester

Jozef is oorspronkelijk een adept van de klassieke en traditionele muziek, met als specialiteit de piano accordeon. Hij maakte de overstap naar lichte muziek en is actief in meerdere muziekgezelschappen. Binnen de stichting is hij voornamelijk bezig met de vertaling van creatief idee naar realisatie.

Naam van de stichting

Vrij vertaald: ‘Mooie Kunsten‘.

Stichting Bon Artz dankt zijn naam mede aan Willem Bonnaertsstraat te Hilvarenbeek, waar wij wonen en de stichting is gevestigd.

Jozef & Judith