Ga naar de inhoud

Over de stichting

Stichting Bon Artz (spreek uit: ‘bonnaarts’) is een persoonlijk initiatief van Judith en Jozef van der Aa uit Hilvarenbeek. De naam betekent ‘Mooie Kunsten‘ en komt mede voort uit de Willem Bonnaertsstraat, waar de stichting gevestigd is.

Wij maken en steunen kleinschalige voorstellingen in en rond de gemeente Hilvarenbeek.

Werkwijze

Stichting Bon Artz begeeft zich tussen culturele opdrachtgevers en -nemers. We hebben expertise op het gebied van o.a.: optredens, techniek, projectmanagement, PR, presentatie, booking, facturatie en ticketing.

Budget

We leggen budget aan uit lokale commerciële diensten (bijv. optredens). Dit doen we meestal voor lokale verenigingen en (sociale) organisaties. Hiermee bekostigen we de organisatie, technische hulpmiddelen en vaste lasten.

Netwerk

We bouwen doorlopend aan een cultureel netwerk van creatieve mensen met eigen vaardigheden of middelen. Daarmee kunnen we projecten van anderen steunen.

Eigen evenementen

Met een kundige vrijwilligersgroep organiseren we ieder jaar twee eigen evenementen: Bon Artz Binnen en Bon Artz Buiten. Kleinschalig en met een programma binnen onze eigen doelen en visie.

Het bestuur

Judith van der Aa – Hagenberg

Judith is al jaren onderdeel van de regionale zang- en muziekscene maar heeft haar roots in de theaterwereld. Met haar specialiteiten: zang, drama en dans is zij vaak een beeldbepalende frontvrouw, zo ook binnen deze stichting.

Gedurende het jaar is Judith actief als culturele zzp’er, de Gemeente Hilvarenbeek en draagt bij aan de programmering van festival Fier!

Jozef van der Aa

Jozef is oorspronkelijk een adept van de klassieke en traditionele muziek, met als specialiteit de piano accordeon. Hij maakte de overstap naar lichte muziek en is actief in meerdere muziekgezelschappen. Binnen de stichting is hij voornamelijk bezig met de vertaling van creatief idee naar realisatie.

Door de week is Jozef werkzaam op Tilburg University, is vrijwilliger bij verschillende lokale organisaties en is bestuurslid van Cultureel Centrum Elckerlyc.

Het bestuur is onbezoldigd.