Ga naar de inhoud

Mini-expositie bij ‘Bon Artz Binnen’ in Hilvarenbeek

  Bon Artz Binnen ’22 krijgt een sfeervolle aankleding van het interieur met een serie schilderijen. Om de muziek een kleurrijke omlijsting te geven, exposeren Erik Koenderink en drie ‘Schilderinnen’ hun werk in het Open Huis tijdens het concert.

  In verschillende ruimtes in het Open Huis kunt u bij ‘Bon Artz Binnen‘ op 30 december schilderijen zien staan of hangen. Deze zijn gemaakt door Erik Koenderink en lokale ‘Schilderinnen’. Wie zijn dat precies?

  ‘De Schilderinnen’

  Hun naam verraadt al, dat er geen mannen aan meedoen. Daar is niet bewust voor gekozen. Het clubje bestaat al vele jaren o.l.v. een docent. Wars van alle stromingen en actualiteiten, komen zij steevast wekelijks bijeen om te schilderen in Hilvarenbeek.

  Hun motto is: ‘Onvolkomenheden in de details maken de schoonheid van het geheel’. Niet meer en niet minder.

  Kortom: Laat u verrassen!

  Erik Koenderink

  Erik Koenderink heeft vele creatieve talenten zoals acteren en zingen. Enkele jaren geleden ontdekte hij opnieuw zijn liefde voor schilderen.

  Sindsdien maakt hij als autodidact abstracte werken. Hij gebruikt mixed media zoals papier, stof of piepschuim in combinatie met acrylverf. Sinds 2021 volgt Erik schilderles in Hilvarenbeek om zich verder te bekwamen in de portretkunst. 

  Zijn motto is: “Ik maak wat ik mooi vind, zonder begrenzing. Als ik het beeld in mijn hoofd kan vastleggen en mijn gevoel terugzie in een schilderij, ben ik tevreden.”

  Tip: Sommige werken van ‘De Schilderinnen’ worden te koop aangeboden – de helft van de opbrengst is voor de podiumkunst en gaat naar Stichting Bon Artz. U kunt hiervoor ook contact opnemen.