Ga naar de inhoud

Klassiek Uitje #2 – Randen van Licht

  Op vrijdagavond 1 maart 2024 de tweede editie van deze nieuwe reeks.

  Samen met CC Elckerlyc bedachten we een nieuw kleinschalig klassiek concept voor 2024: ‘Klassiek Uitje‘. Het idee is een reeks kleine klassieke concerten die je beleeft in een informele setting. Zachte zitelementen, dicht op de musici, (bijzet)tafeltjes met een drankje. Een soort huiskamerconcert XL.

  Komt dat zien!

  Randen van Licht

  Klassiek beleven in een leuke informele setting.

  • Datum: 1 maart 2024
  • Locatie: CC Elckerlyc, Achter Het Raadhuis 2, Hilvarenbeek, grote zaal (Google Maps)
  • Tijd: zaal open 19:30, start concert 20:00
  • Duur: 1 uur, zonder pauze
  • Bijzonderheden: met gezellige na-zit

  (ook verkrijgbaar aan de kassa Elckerlyc)

  Omschrijving

  In dit optreden tasten drie artiesten de randen van onze bekende werkelijkheid af. Ze gebruiken hun klank- en woordinstrumentarium als zoeklicht. Vanuit de gewone wereld, ons verblijf in de tijd, speuren ze de hemel af naar schijnsels, afschaduwingen van iets dat ontsnapt aan onze greep en ons begrip, iets dat buiten de tijd ligt.

  “De samenwerking van de drie doet denken aan de alchemie, een nooit ophoudend creatief proces.”

  In het pianospel van Jeroen en Kathelijn komen oude muziektradities en nieuwe vormen, gecomponeerd en improviserend, samen. In de poëzie van Herman krijgt het eeuwenoude menselijke zoeken naar zin en betekenis eigentijdse uitdrukking. De samenwerking van de drie doet denken aan de alchemie, een nooit ophoudend creatief proces dat aan de aardse materie schitteringen ontlokt waardoor je wordt meegevoerd naar het onzichtbare.

  Uitvoerenden

  Jeroen van Vliet is een meesterlijk pianist en improvisator met een unieke persoonlijke stijl. Hij won de Buma Boy Edgarprijs 2014. Maakte een groot aantal cd’s en speelt in vele kleine en grotere ensembles met andere vooraanstaande muzikanten. Treedt op in Nederland en internationaal, o.a. met trompettist Eric Vloeimans, klarinettist Kinan Azmeh, de Markus Stockhausen Group. Schrijft muziek voor film en theater.

  Kathelijn van de Loo viel op het conservatorium al op door haar heel eigen gevoelige pianospel. Volgde masterclasses bij grote pianisten, zoals Maria Joao Pires in Portugal, en was finaliste bij meerdere concoursen. Ze soleerde o.a. in het Vierde Pianoconcert van Beethoven, speelt met het Decomble Trio voor kamermuziek, met de band Westpoint Jazz en met de voorstelling ‘Landschappen en Inspiraties; omzwervingen met Jean Sibelius’ samen met dichter Herman Coenen. Ze is een zeer gewaardeerd pianodocente.

  Herman Coenen schrijft poëzie in gedichten en proza, steeds op zoek naar de rijkdom in het alledaagse en het ongrijpbare daarin. Werkte in de wetenschap als hoogleraar, schreef vele artikelen en boeken, gaf gastcolleges in binnen- en buitenland. Verliet na dertig jaar de universiteit en wijdt zich sindsdien aan de magie van de kunst, schrijvend, voordragend, vertellend en improviserend op zijn concertina.

  >> Lees de langere CV’s