Ga naar de inhoud

Klassiek Uitje #1 – Sterke Vrouwen

  Klassiek beleven in een leuke informele setting! Samen met CC Elckerlyc bedachten we een nieuw kleinschalig klassiek concept voor 2024: ‘Klassiek Uitje‘.

  Het idee is een reeks kleine klassieke concerten die je beleeft in een informele setting. Zachte zitelementen, dicht op de musici, (bijzet)tafeltjes met een drankje. Een soort huiskamerconcert XL.

  Op zondagmiddag 25 februari 2024 de eerste editie van deze nieuwe reeks. Komt dat zien!

  Sterke Vrouwen uit de Griekse mythologie

  Klassiek beleven in een leuke informele setting.

  • Datum: 25 februari 2024
  • Locatie: CC Elckerlyc, Achter Het Raadhuis 2, Hilvarenbeek, grote zaal (Google Maps)
  • Tijd: zaal open 14:00, start concert 15:00
  • Duur: 1 uur en 20 minuten – zonder pauze
  • Bijzonderheden: met gezellige na-zit

  (tickets aan de kassa Elckerlyc ook mogelijk)

  Omschrijving

  Een verhalenconcert met portretten van bijzondere, kleurrijke vrouwen uit de Griekse mythologie. Kom luisteren en kijken naar ons programma met liederen en aria’s uit het klassieke lied- en operarepertoire, afgewisseld met sterke verhalen op populaire wijze herschreven en verteld.

  Ze komen zelf aan het woord of komen langs in mooie, klassieke vocale solo’s op composities van Händel, Haydn, von Gluck, Offenbach en Chausson. Je hoort sterke verhalen over krachtige persoonlijkheden, die je als sterveling in de 21e eeuw misschien herkent…

  “Die kerels zeggen dat wij thuis een risicoloos leven leiden, maar dat zíj strijd leveren in de oorlog: de sukkels! Ik ga liever drie keer de oorlog in dan éénmaal een kind te baren!” Dit zegt Medea in de naar haar vernoemde tragedie van de Griekse tragediedichter Euripides. Vrouwen sterk noemen, is dat dan niet dubbelop?”

  Mieke van Huijgevoort (zang) en Henk Hagenberg (piano) maken zeer verdienstelijk muziek voor hun plezier. Verteller Ad van der Zanden is classicus en in het dagelijks leven docent klassieke talen. Richard Piepenbrock verlevendigt verhaal en muziek met achtergrondbeelden.