Ga naar de inhoud

Intiem ‘Bon Artz Binnen’ zeer geslaagd

  Vrijdagmiddag 30 december kwamen zo’n 80 muziekliefhebbers naar het gratis toegankelijke concert in het Open Huis van Hilvarenbeek. Hein Augustijn en de band ‘Creep In’ zongen prachtige nummers voor een divers Beeks publiek. Het werd een ontspannen en verrassende middag.

  Het kleinschalige aspect was kort na aanvang al snel duidelijk: er moest een bordje bij de ingang geplaatst worden zodat het Open Huis niet te vol stroomde. De eerste bezoekers genoten op de eerste rijen nog vanuit een stoel, latere gasten konden aan statafels beide bands bewonderen. Het geluid, wat werd ingeregeld door technicus Pascal van Korven, bleef steeds rustig en authentiek en bracht de intieme opzet nog verder naar voren.

  Kleinschalige en warme programmering

  Streekzanger Hein Augustijn gaf met ‘BraboMundo’ een warme introductie aan de middag. Samen met Roeland Uijtdewilligen op percussie en Robert Driessen op de akoestische basgitaar omlijstte hij zijn leuke en bijzondere Brabantse teksten met ontspannen tropische klanken. Na deze interessante eerste act kon het publiek in de pauze genieten van de wijnbar van VanLieverLee en kon een uniek speciaalbier uit Hilvarenbeek worden besteld.

  Daarna werd het podium weer gevuld: de dames Marleen, Dagny, Greet en Paul van de band ‘Creep In’ zongen meerstemmig de zaal toe. Mooie covers in een nieuw jasje: nummers van Dolly Parton, Norah Jones en Chris Stapleton werden door de dames leuk geïntroduceerd waarna ze harmonieus onder de huid van het publiek ‘kropen’ met een sfeervol arrangement. Ieder nummer van beide bands kon op applaus rekenen vanuit het enthousiaste publiek.

  Bijzondere locatie: Open Huis

  Ook de setting was bijzonder: het Open Huis staat niet bekend als een concertlocatie maar toch hing er een theatersfeer. Er was een heuse mini-expositie van verschillende Beekse ‘Schilderinnen’ en Erik Koenderink. De aankleding – compleet met planten, tapijt en sfeerverlichting – gaf een intieme ‘huiskamer’-sfeer, zeker toen het buiten wat donkerder werd. Door de combinatie van de muzikale programmering in deze omgeving werd ‘Bon Artz Binnen’ een muzikale verrassing ter afsluiting van het jaar. Een geslaagde eerste editie van dit winterse dubbelconcert!

  Dankwoord

  Stichting Bon Artz wil alle aanwezigen hartelijk bedanken en onze vrijwilligers in het bijzonder: Pascal, Simon, Maarten voor het geluid, Carola voor de muntjes, Lieke en Martijn voor de bar, Koen, Erik, Piet en Petra en de Schilderinnen voor aankleding en extra’s en Marco als huisfotograaf.

  Een heel mooi en muzikaal 2023 toegewenst. Bedankt! – Judith  & Jozef