Ga naar de inhoud

Expositie ‘Het Atelier’ tijdens Bon Artz Binnen

  Op vrijdag 29 december is de tweede editie van Bon Artz Binnen in het Open Huis, Hilvarenbeek. Het dubbelconcert werd vorig jaar mooi omlijst met schilderijen van een lokaal schilderscollectief. Ook dit jaar wordt wederom de relatie met schilderkunst gelegd: ‘Het Atelier’ uit Hilvarenbeek verzorgt de aankleding van de zaal.

  Het Atelier

  Als je op maandag rond 10.00 uur de huiskamer binnenkomt van Tineke en Him, kun je een speld horen vallen. Vijf mensen zijn geconcentreerd aan het werk.

  Je ziet verschillende maten schilderdoeken en iedereen is bezig met een eigen werk. Natuur, modern, landschap en portret, zijn thema’s waaraan gewerkt wordt. Het bijzondere bij de groep van vijf is dat ze elkaar ondersteunen door kijken, overleggen en adviseren als dat gewenst is.

  Tineke en Him maken werken die wat kleiner zijn, maar intens van kleur en uitgewerkt tot in detail. Elly houdt van grotere formaten en is specialist in realistische werken. Erik ziet het als een uitdaging om met allerlei ondergronden en materialen te werken. Abstract, zelfportret of bergdorp. In alles ligt een uitdaging. Treesje heeft het schilderen vooral opgepakt als uitlaatklep in creatieve sfeer. Ze kiest ook voor wat grotere doeken en veel kleur. Op advies van Erik begon zij ook aan een portret, gewoon om de grenzen te verleggen.

  De groep van vijf van “Het Atelier”, vindt het heel fijn om samen te werken en te leren van elkaar en iets nieuws aan durven pakken, in een ongedwongen sfeer.

  • Datum: 29 december 2023
  • Locatie: Open Huis, Vrijthof 21a, Hilvarenbeek
  • Zaal open: 14.30u

  Meer informatie: bonartz.nl/binnen