Ga naar de inhoud

Eerste ‘Bon Artz Buiten’ succesvol

  Stichting Bon Artz uit Hilvarenbeek heeft een succes behaald met hun nieuwe matinée ‘Bon Artz Buiten’. Iets meer dan 100 bezoekers genoten zondagmiddag 26 juni van het duo Huub de Bruijn – Miguel Navarro en de band AnyTakesTime uit Middelbeers.

  Het was nog even spannend voor de organisatie. Wat zou het weer doen? Maar dat kwam allemaal goed. Niet te warm en niet te koud, de bezoekers konden in comfort genieten. ‘Bon Artz Buiten’ werd georganiseerd door Stichting Bon Artz uit Hilvarenbeek ter promotie van kleinschalige podiumkunst. Er was een wijnbar van wijnkoperij Van Lieverlee, waar je uit drie wijnen kon kiezen. Het groene decor was de centrale plek middenin natuurcamping de Buitenhof Hilvarenbeek. Veel mensen waren op de fiets gekomen en hadden een campingstoeltje meegenomen. Er werd bijgekletst maar ook naar de muziek geluisterd. Daardoor hing er een heel ontspannen sfeertje.

  Muzikale invulling op niveau

  Huub de Bruijn zong Argentijnse folklore en tango, begeleid door zijn gitarist Miguel Navarro. Dit duo pakte direct de aandacht en ontroerde menig bezoeker. Na een korte pauze en presentatie over de middag, werd de muzikale invulling voortgezet door AnyTakesTime. Zangeres Annemieke van Eeten wist de bezoekers te betoveren met haar warme stem en toegankelijke songs. De mensen konden heerlijk wegzakken in hun stoel en van een goed glas wijn genieten.

  Goed bezocht

  Uiteindelijk kwamen iets meer dan 100 bezoekers op de middag af, waardoor het zeker een succes was. De wijn vloeide zo rijkelijk dat men op een gegeven moment door de glazen heen was. Dit werd snel opgelost en de middag verliep verder zonder incidenten.

  “Sfeervol, eenvoudig, gezellig”

  Zo vatte een bezoekster de middag samen en daar had ze gelijk in. De organisatie had het goed voor elkaar. Deze combinatie van elementen werkte, en dat kon je merken aan de bezoekers. Veel mensen waren blij, ontspannen en bleven zitten nadat het programma afgelopen was. Op het eind van de dag kon Stichting Bon Artz terug kijken op een heel charmant opgezet evenement.

  Volgend jaar weer?

  Fotografie verzorgd door Marco van den Hout