Ga naar de inhoud

Dit was Bon Artz Binnen ’23!

  De tweede editie van ons winterse dubbelconcert vond plaats op 29 december 2023 in het Open Huis in Hilvarenbeek . Dit keer boden we onze gasten de eigenzinnigheid van radio- en tv-persoonlijkheid Jeroen Kramer en de regionale band Taksie. Het zaaltje, weer ingericht met theaterlicht en zitjes, was prachtig gedecoreerd door schildersclub ‘Het Atelier‘. Voor deze keer hadden we ook een discobal!

  We organiseren Bon Artz Buiten en -Binnen voornamelijk voor de mensen in de regio Hilvarenbeek. Zo proberen we een goed excuus te geven om er op uit te gaan, zeker in de periode tussen kerst en nieuwjaar. Onze bedoeling daarbij is de muziekliefhebber bedienen, maar ook uitnodigend te zijn naar alle mensen. Bijvoorbeeld een man die spontaan binnenliep vanwege onze ‘WELKOM’-vlag en gelijk een kerstlied zong. Hoe leuk is dat? Het Open Huis in het centrum van ons bruisende dorp is een uitgelezen plek voor dit soort ontmoetingen. Het werd een gezellige en sfeervolle middag.

  Solo op gitaar: Jeroen Kramer

  Dat onze gasten in deze setting de muziek met aandacht konden beleven werd aan het begin direct duidelijk. De middag begon met het optreden van de bekende ‘Sinterklaas-reporter’ Jeroen Kramer uit Amsterdam. Op zijn fel-rode Gretsch en akoestische gitaar boeide hij het publiek van begin tot eind. Pakkende nummers uit zijn soloprogramma ‘Na de storm’ leken recht uit het hart te komen. Zowel de gelijknamige titelsong ‘Na de storm’ als ‘De Pont naar Noord’ waren zeer indrukwekkend.

  “Zelfs een plat ondeugend nummer kan en mag, typisch Amsterdams.”

  Ook maatschappelijke thema’s werden door Jeroen op grappige wijze gebundeld met humor in ‘Wil jij mijn mening zien?’ en ‘Ik kan het niet betalen’. Zelfs een plat ondeugend nummer kan en mag, typisch Amsterdams. Jeroen is bovendien een begenadigd verteller en weet zijn show soepel aan elkaar te rijgen. Anekdotes en interactie met het publiek als de kers op de taart.

  Taksie: gezellige streektaalband

  Jeroen’s optreden is na een uur voorbij en dan is het tijd voor een drankje terwijl onze geluidsman Pi aan het werk gaat om om te bouwen. Het is namelijk tijd voor de tweede acte en de band Taksie. Deze streektaalband is ontstaan rondom Bladel en Reusel en staat bekend om zijn karakter en bezieling. Accordeonklanken die je meenemen van gezellige Kempische teksten naar Engelstalige klassiekers. Onze wens om lokaal en regionaal te programmeren is hiermee ook voldaan.

  “Accordeonklanken die je meenemen van gezellige Kempische teksten naar Engelstalige klassiekers.”

  Tijdens het prachtige nummer ‘Vier Seizoenen’ – een eigen werk van voorman Jos Jansen uit Casteren – mochten wij (Judith en Jozef) even het podium op om mee te doen – dit naar aanleiding van ons nog lopende muzikale project van dit nummer. Daarna maakte de mannen van Taksie de middag gezellig af.

  Het gebruikelijke gezamenlijke diner van artiesten en crew volgde. We kijken terug op weer een mooie editie van Bon Artz Binnen.

  Volgend jaar weer?

  Dankwoord

  Uiteindelijk ging het allemaal weer te snel voorbij. Wij danken ons hooggeëerde publiek waar we na de optredens nog even mee konden napraten. Bon Artz Binnen heeft voor ons weer een geweldige indruk achtergelaten. De programmering was hopelijk leuk en verrassend, met een Amsterdamse soloartiest tegenover een regionale band.

  We zijn ontzettend dankbaar voor de mooie aankleding van ‘Het Atelier‘. De geluidskwaliteit was weer perfect geregeld door Pi met steun en sponsoring van Simon en Maarten. Tot slot alles tot in de puntjes verzorgd door onze fijne vrijwilligers: Ben, Treesje, Kim, Carola, Johan, Koen en Marco voor de foto’s.

  Dank jullie wel!

  Dit dubbelconcert kwam mede tot stand met steun van het Nationaal Podium Plan.