Ga naar de inhoud

De inboedel van Stichting Bourdon – voor de toekomst

  Stichting Bon Artz neemt een deel van de inboedel van Stichting Bourdon over. Tot voor kort stond dit nog in Diessen opgeslagen, maar zal spoedig verhuizen naar Hilvarenbeek.

  Stichting Bourdon kan gezien worden als de geestelijke vader van Stichting Bon Artz. Zij waren al ver voor ons actief in de regio en staan nog steeds voor muzikale activiteiten, bijv. de band AnyTakesTime.

  De inboedel betreft PA apparatuur, versterkers en een mengpaneel. Het gaat om een loeizware en degelijke set Peavey speakers incl. een set van 4 vloermonitoren. Als bonus is er een Peavey basgitaar cabinet en versterker. Het is materiaal wat al heel lang meegaat en waarmee we al regelmatig in de weer zijn geweest om bands uit te versterken. Vele evenementen zijn ermee uitversterkt en het heeft daardoor een bepaalde emotionele waarde.

  Opknappen

  Stichting Bon Artz heeft de spullen als geheel overgenomen. Eerst zal her en der wat aan restauratie gedaan moeten worden. Vooral van belang is dat het veilig kan worden gebruikt. Hiervoor zullen de ongeïsoleerde pluggen moeten worden vervangen door moderne veilige connecties.

  Het is de bedoeling om de set gratis of voor een kleine bijdrage in te zetten bij kleinschalige culturele activiteiten die anders commercieel zouden moeten huren.

  The Droeftoeters – live over de set (Hilvarenbeek, 2022)