Ga naar de inhoud

Canti Vaganti is altijd onderweg

  Bon Artz Buiten ’23 krijgt een internationaal tintje. Canti Vaganti maakt muziektheater waarin intiem theater, wereldmuziek en cabaret elkaar ontmoeten. Het gezelschap is opgericht door de Italiaan Bruno Gullo en ‘onze’ Hilvarenbeekse Kateleine van der Maas, beide woonachtig in Madrid.

  Nu is Buitenhof Hilvarenbeek een perfecte plek voor deze muziektheater voorstelling: kampeerders zijn immers vaak onderweg. Deze middag begint u de culturele reis op uw campingstoel. Plof neer en geniet van de groene oase, een goed glas wijn en gezellige ontmoetingen.

  De voorstelling

  Een Italiaanse minstreel komt aan op het dorpsplein. Hij geeft een kort, dynamisch optreden en bedenkt dan dat hij genoeg heeft van het dwalende leven als artiest. Hij wil normaal zijn. Zijn innerlijke stem herinnert hem aan al het moois wat hij tot nu heeft meegemaakt en helpt hem inzien waar zijn echte passie ligt.

  Altijd onderweg is een muzikale reis door Italië, van zuid naar noord, en verder de wereld in, vol humor, vertellingen en prachtige Italiaanse liedjes. Canti Vaganti weet harten van alle kleuren en maten te beroeren met twee accordeons, fluit, gitaar – hemelse stemmen en open blikken.

  Altijd onderweg is een muzikale reis door Italië, van zuid naar noord, en verder de wereld in”

  Bruno Gullo en Kateleine van der Maas

  Canti Vaganti: de één ontsprongen uit een Brabants dorpje, de andere helft uit de eeuwige stad Rome. Wortels in Noord-Brabant en het zuidelijke Calabria. Wat een combinatie. Samengekomen in Madrid, zij via de weg van het cabaret, belevingstheater en intiem theater – en hij langs wereldmuziek, stand-up comedy en jazz. Kateleine met haar fluit, piano en gevoelige liedjes. Bruno met zijn accordeon, gitaar, tamboerijnen en opzwepende tarantella. Allebei een hemelse stem. Een kruisbestuiving van muziek en theater.

  “Een kruisbestuiving van muziek en theater.”

  Kateleine en Bruno wonen en werken in Spanje waar ze zowel samen als bij afzonderlijke gezelschappen en bands optreden. Zo speelden ze de hoofdrol in El Secreto van het gezelschap Teatro en el Aire en maakten ze samen de voorstelling Cabaret íntimo voor het Intiem Theater Festival. Gullo speelde en zong tussen 2013 en 2015 in de meest succesvolle theatershow van Spanje: The Hole. Daarvoor was hij leadzanger van de band La Malarazza en reisde als solist (Mambo Italiano en Giullare in crisi mistica) en met het duo El Viaje de los tambores door heel Spanje. Kateleine is onder andere te zien in de producties van het belevingstheatergezelschap Teatro en el Aire, zingt in het koor Patio Maravillas en schrijft liedjes.

  Concert info

  Canti Vaganti speelt in de middag op Bon Artz Buiten ’23.

  • Zondag 2 juli 2023
  • ca. 15.00 uur
  • Buitenhof Hilvarenbeek, Esbeekseweg 6
  • gratis toegang (open om half 2)
  • Tip: kom op de fiets en neem een (camping)stoeltje mee!