Ga naar de inhoud

Bon Artz Binnen ’22

  Bon Artz Binnen ’22

  Een dubbelconcert in het centrum van Hilvarenbeek, tussen kerst en nieuwjaar. We toveren het Open Huis om tot een klein theatertje. Iedereen is welkom op vrijdagmiddag 30 december 2022, de toegang is gratis.

  Muziek, wijn en warmte

  Bon Artz Binnen ’22 vindt plaats in ‘t Open Huis in Hilvarenbeek. Veel sociale activiteiten van ons dorp worden hier ontplooid. We zijn blij dat Stichting Bon Artz er ook terecht kan om een kleinschalig concert te organiseren.

  Naast de muziek verzorgen we een catering met wijnen van VanLieverlee en een uniek winters speciaalbiertje uit Hilvarenbeek. Verder serveren we een passend kaasje & worstje van Charlots’ Delicatessen voor bij de drankjes.

  Uw consumptie telt mee!

  Via de consumpties draagt u bij aan de toekomst van kleinschalige podiumkunst in onze gemeente. Hiermee maken wij dit soort middagen mogelijk – Bedankt!

  Programma 30 december

  Voor deze editie hebben we een warm en gezellig programma. Het muzikale thema van deze editie is: Meerstemmigheid. Zoals gebruikelijk bij Bon Artz is er echte luistermuziek, maar is er ook ruimte voor ontmoeten en borrelen.

  Hein Augustijn & BraboMundo

  Een dialectzanger die opgroeide in onze gemeente, dat is Hein Augustijn. Lang geleden woonde hij zelfs enkele jaren aan de Vrijthof in de oude pastorie. Hij trok met zijn gitaar de wijde wereld in, maar voor Bon Artz keert Hein nog eens terug naar de streek waar het allemaal begon. Hij gaat voor ons de middag openen.

  Hein is bekend van onder meer zijn recente samenwerking met Gerard van Maasakkers, in het muzikale project ‘Van Hier‘.

  Brabantse songs met exotisch tintje

  Samen met Roeland Uijtdewilligen (Green Lizard, Wè-nun Henk) en Robert Driessen (Alpheus, The Backbeat Collective) geeft Hein een eigenzinnige draai aan zijn Brabantse roots. De singles Mèskes mee ’n zaachte g, ’t Heej gin haost en Onder de zon (duet met Gerard van Maasakkers) zijn regelmatig te horen geweest op  regionale en landelijke radio.

  Hein Augustijn & BraboMundo – Overal en nèrreges (Volver Live)

  ‘Creep In’ – country, folk & blues

  Na de pauze is het de beurt aan Paul, Dagny, Greet en Marleen van Creep In. Zij brengen americana waarin driestemmige zang centraal staat. Verstilde intimiteit en energieke songs maken hun optredens compleet en sfeervol. Liedjes van onder meer Dolly Parton, Norah Jones en Chris Stapleton krijgen door de bezetting en arrangementen een eigen sound.

  Leuk detail: Hilvarenbeeks publiek zal Dagny ook wel kennen als frontvrouw van de Schotse folkband Ogham.

  Tip: U kunt Ogham met Creep In komend jaar samen gaan zien in de Concertzaal Tilburg.

  Creep In performs Creepin’in

  Wij hopen dat iedereen zal genieten van dit mooie programma!

  Sociaal thema: Anti-Eenzaamheid

  Zoals gebruikelijk hebben wij speciale aandacht voor eenzaamheid. Onze sociale thema’s zijn dan ook: anti-eenzaamheid, ontmoeten en genieten.

  We attenderen u op een stuk uit de Hilverbode: ‘Eenzaamheid onder vijftigers‘. Dit artikel verwoordt de strubbelingen die vooral senioren maar ook mensen van middelbare leeftijd kunnen ervaren. Eenzaamheid wordt gezien als een steeds groter vraagstuk van onze samenleving.

  Aanleiding tot plezier en ontspanning – ga er op uit!

  We willen met Bon Artz plezier en ontspanning bieden. Het is niet gemakkelijk ‘zomaar’ uit een isolement te komen. Misschien geeft dit concert een goede aanleiding om er weer eens op uit te gaan. Tijdens onze zomer editie ‘Bon Artz Buiten‘ hebben we in ieder geval een boel gezellige mensen over de vloer gehad.

  >> Lees onze VISIE voor een indruk van onze identiteit

  Praktische informatie

  Datum

  Vrijdag 30 december 2022

  Tijden

  • 14u30 – open
  • 15u00 – start programma
  • 19u30 – sluit

  Locatie

  Open Huis, Vrijthof 21a, Hilvarenbeek (maps)

  Entree

  Gratis

  Programma

  • Hein Augustijn & BraboMundo (Brabants, exotisch)
  • Creep In (americana)

  Gratis toegang

  We vragen geen entree – via consumpties maakt u deze middag mogelijk. Bedankt!

  Dineren achteraf?

  U kunt niet dineren bij ons, daarvoor verwijzen we u graag naar één van de restaurants aan de Vrijthof.

  Tip!

  Kom gerust op tijd, er zijn beperkt (zit)plaatsen.

  Bon Artz Binnen ’22 wordt mogelijk gemaakt door: